Northern lights



Hozzávalók:

  • Szamóca szörp/szirup
  • Áfonya
  • Rózsavíz
  • Eszpresszó (sötét pörkölésű kávéból)
  • Kókusztej 
  • Jég

Elkészítés:

  • Egy külön edényben összekeverünk kókusztejet, hígított szamócaszörpöt/szirupot és préselt, majd szűrt áfonyát
  • Egy koktélpohárba helyezünk néhány jégkockát
  • A jéghez hozzáöntjük az ízesített kókusztejet
  • Adjunk hozzá egy evőkanálnyi rózsavizet, majd keverjük el
  • Készítünk egy eszpresszót, majd szobahőmérsékletűre hűtjük
  • Az eszpresszót lassan ráöntjük az egyik jégkocka felültére

Tálalás:

Érdemes valamilyen gyümölccsel, legfőképpen eperrel vagy áfonyával tálalni, amely nemcsak a képet teszi tökéletessé, de plusz ízesítésként is szolgálhat vendégeink asztalán.