Hozzávalók:
- Szamóca szörp/szirup
- Áfonya
- Rózsavíz
- Eszpresszó (sötét pörkölésű kávéból)
- Kókusztej
- Jég
Elkészítés:
- Egy külön edényben összekeverünk kókusztejet, hígított szamócaszörpöt/szirupot és préselt, majd szűrt áfonyát
- Egy koktélpohárba helyezünk néhány jégkockát
- A jéghez hozzáöntjük az ízesített kókusztejet
- Adjunk hozzá egy evőkanálnyi rózsavizet, majd keverjük el
- Készítünk egy eszpresszót, majd szobahőmérsékletűre hűtjük
- Az eszpresszót lassan ráöntjük az egyik jégkocka felültére
Tálalás:
Érdemes valamilyen gyümölccsel, legfőképpen eperrel vagy áfonyával tálalni, amely nemcsak a képet teszi tökéletessé, de plusz ízesítésként is szolgálhat vendégeink asztalán.