Sárgabarackos krémkávé mandulatejjel


Hozzávalók:

  • Sárgabarack
  • Mandulatej
  • Kávé

Elkészítés:

  • Főzzünk krémesre 1-2 félbevágott, nyers sárgabarackot (= 1 adag).
  • Öntsünk ki egy pohárba hideg mandulatejet és az imént elkészített sárgabarack főzet egy részét és keverjük fel alaposan.
  • A maradék sárgabarack főzetünket töltsük egy kisebb méretű tálkába.
  • Habosítsuk fel azt az elérhető maximumra (French Press-el, tejhabosítóval vagy a kávégép saját habosítójával) a keverékünket, majd töltsük ki egy pohárba, amelybe magát az italt is felszolgálnánk.
  • Készítsünk egy eszpresszót vagy eszpresszó töménységű kávét és töltsük az italba a vastag habrétegen keresztül.

Tálalás:

A kávét cukor nélkül, a maradék sárgabarack főzet mellett kell felszolgálni, mellyel utólagosan is ízesíthetjük az italt fogyasztás közben.
Az italnak langyosnak kell lennie tálaláskor.