Hozzávalók:
- Sárgabarack
- Mandulatej
- Kávé
Elkészítés:
- Főzzünk krémesre 1-2 félbevágott, nyers sárgabarackot (= 1 adag).
- Öntsünk ki egy pohárba hideg mandulatejet és az imént elkészített sárgabarack főzet egy részét és keverjük fel alaposan.
- A maradék sárgabarack főzetünket töltsük egy kisebb méretű tálkába.
- Habosítsuk fel azt az elérhető maximumra (French Press-el, tejhabosítóval vagy a kávégép saját habosítójával) a keverékünket, majd töltsük ki egy pohárba, amelybe magát az italt is felszolgálnánk.
- Készítsünk egy eszpresszót vagy eszpresszó töménységű kávét és töltsük az italba a vastag habrétegen keresztül.
Tálalás:
A kávét cukor nélkül, a maradék sárgabarack főzet mellett kell felszolgálni, mellyel utólagosan is ízesíthetjük az italt fogyasztás közben.
Az italnak langyosnak kell lennie tálaláskor.