Rasp'n'Ginger


Hozzávalók:

  • Cold brew 
  • Növényi tej 
  • Cukor
  • Édesítőszer-mentes málna szörp vagy szirup
  • Szárított gyömbér 
  • Csokoládépor

A gyömbérhab elkészítése (French Press-el):

  • Első lépésként mérj ki 1 dl tejet és töltsd french pressbe.
  • Szórj rá 1 teáskanál gyömbért és egy kanállal keverd össze. 
  • Zárd le a French Press-t és habosítsd addig, amíg az egész tartalom hab állagú lesz, majd töltsd ki a habot az egyik pohárba. 
  • A cukor ízlés szerint adagolható.

A csokis málnakávé elkészítése (French Press-el):

  • Oldj fel 2-5 gramm csokoládéport meleg vízben (50 ml), majd az olvasztott csokihoz adj hozzá 2 ek. málnaszörpöt/szirupot. 
  • Keverd össze és töltsd a french pressbe.
  •  Ehhez adj hozzá 25-50 ml cold brew-t, végül pedig körülbelül 1 dl tejet. 
  • Zárd le a French Press-t és habosítsd addig a keveréket, amíg az egész tartalom hab állagú lesz, majd töltsd ki a habot egy új pohárba. A szirup miatt itt nincs szükség plusz cukorra.

Tálalás:

Az italt egy harmadik, üres pohár mellett kell tálalni.