Hozzávalók:
- Cold brew
- Növényi tej
- Cukor
- Édesítőszer-mentes málna szörp vagy szirup
- Szárított gyömbér
- Csokoládépor
A gyömbérhab elkészítése (French Press-el):
- Első lépésként mérj ki 1 dl tejet és töltsd french pressbe.
- Szórj rá 1 teáskanál gyömbért és egy kanállal keverd össze.
- Zárd le a French Press-t és habosítsd addig, amíg az egész tartalom hab állagú lesz, majd töltsd ki a habot az egyik pohárba.
- A cukor ízlés szerint adagolható.
A csokis málnakávé elkészítése (French Press-el):
- Oldj fel 2-5 gramm csokoládéport meleg vízben (50 ml), majd az olvasztott csokihoz adj hozzá 2 ek. málnaszörpöt/szirupot.
- Keverd össze és töltsd a french pressbe.
- Ehhez adj hozzá 25-50 ml cold brew-t, végül pedig körülbelül 1 dl tejet.
- Zárd le a French Press-t és habosítsd addig a keveréket, amíg az egész tartalom hab állagú lesz, majd töltsd ki a habot egy új pohárba. A szirup miatt itt nincs szükség plusz cukorra.
Tálalás:
Az italt egy harmadik, üres pohár mellett kell tálalni.