Kopi Joss


Hozzávalók:

  • Finom szemcseméretre őrölt kávé
  • Cukor
  • Faszén

Elkészítés:

  • Egy magas falú pohárba szórjunk 10 gramm finom szemcseméretűre őrölt kávét, majd 10 gramm cukrot.
  • Töltsük fel az edényt körülbelül a háromnegyedéig meleg (60°C-os) vízzel.
  • Keverjük fel a kávénkat.
  • Hevítsünk fel egy szénbrikettet, majd finoman ejtsük bele a kávéba.

Tálalás:

Az italt egy kisebb tányér vagy egy üres pohár kíséretében kell tálalni.

Figyelmeztetések és óvintézkedések:

  • A kávé elkészítéséhez izzó szénre van szükség, melynek használata személyi sérüléseket és anyagi károkat okozhat. A receptet szabad levegőn próbáljuk ki és teremtsük meg az esetlegesen előforduló tűz oltásának körülményeit.
  • A faszén a jelenlegi élelmiszeripari szabályozások értelmében nem használható fel fogyasztási cikként, mert adott esetben toxinok oldódhatnak ki az alapanyagként használt fából. Cikkünk tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a teljeskörű egészségügyi felvilágosítást.
  •  Az Aftercup nem vállal felelősséget az esetleges személyi vagy anyagi károkért, a receptet kizárólag saját felelősségre szabad kipróbálni.