Hozzávalók:
- Finom szemcseméretre őrölt kávé
- Cukor
- Faszén
Elkészítés:
- Egy magas falú pohárba szórjunk 10 gramm finom szemcseméretűre őrölt kávét, majd 10 gramm cukrot.
- Töltsük fel az edényt körülbelül a háromnegyedéig meleg (60°C-os) vízzel.
- Keverjük fel a kávénkat.
- Hevítsünk fel egy szénbrikettet, majd finoman ejtsük bele a kávéba.
Tálalás:
Az italt egy kisebb tányér vagy egy üres pohár kíséretében kell tálalni.
Figyelmeztetések és óvintézkedések:
- A kávé elkészítéséhez izzó szénre van szükség, melynek használata személyi sérüléseket és anyagi károkat okozhat. A receptet szabad levegőn próbáljuk ki és teremtsük meg az esetlegesen előforduló tűz oltásának körülményeit.
- A faszén a jelenlegi élelmiszeripari szabályozások értelmében nem használható fel fogyasztási cikként, mert adott esetben toxinok oldódhatnak ki az alapanyagként használt fából. Cikkünk tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a teljeskörű egészségügyi felvilágosítást.
- Az Aftercup nem vállal felelősséget az esetleges személyi vagy anyagi károkért, a receptet kizárólag saját felelősségre szabad kipróbálni.