Candy Rose


Hozzávalók:

  • Kávé
  • Mandulatej
  • Tejszínhab
  • Rózsavíz 
  • Rózsaszirmok 
  • Pillecukor
  • Meggy szörp 

Elkészítés:

  • Mérjünk ki ~1½ dl mandulatejet.
  • Adjunk 1-2 evőkanál rózsavizet a mandulatejhez, majd habosítsuk túl a tejet.
  • Készítsünk egy gyengébb eszpresszót (6 gramm kávéból) majd egy határozott mozdulattal töltsük át a tejhabon.
  • Mérjünk ki 1 teáskanál meggyszörpöt és csorgassuk végig a pohár falán (a habréteg szélén).
  • Fújjunk körkörös mozdulattal tejszínhabot az ital tetejére majd helyezzünk a habba 1-2 pillecukrot.
  • Szórjuk meg a habot friss rózsaszirom darabokkal.

Tálalás:

Az italt alapvetően önmagában fogyasszuk. Igény szerint tálalhatjuk plusz pillecukorral (hiszen az italba nem teszünk hagyományos cukrot).