Hozzávalók:
- Kávé
- Mandulatej
- Tejszínhab
- Rózsavíz
- Rózsaszirmok
- Pillecukor
- Meggy szörp
Elkészítés:
- Mérjünk ki ~1½ dl mandulatejet.
- Adjunk 1-2 evőkanál rózsavizet a mandulatejhez, majd habosítsuk túl a tejet.
- Készítsünk egy gyengébb eszpresszót (6 gramm kávéból) majd egy határozott mozdulattal töltsük át a tejhabon.
- Mérjünk ki 1 teáskanál meggyszörpöt és csorgassuk végig a pohár falán (a habréteg szélén).
- Fújjunk körkörös mozdulattal tejszínhabot az ital tetejére majd helyezzünk a habba 1-2 pillecukrot.
- Szórjuk meg a habot friss rózsaszirom darabokkal.
Tálalás:
Az italt alapvetően önmagában fogyasszuk. Igény szerint tálalhatjuk plusz pillecukorral (hiszen az italba nem teszünk hagyományos cukrot).