Hozzávalók:
- Sárgabarack
- Enyhén szénsavas ásványvíz
- Cold brew
Elkészítés:
- Főzzünk fel 1-3 sárgabarackot (= 1 adag) annak zamatától függően.
- A főzetet szűrjük le normál, konyhai szűrőn, majd pihentessük pár percet a hűtőszekrényben.
- Egy pohárba helyezzünk jeget, majd öntsük rá a sárgabarack főzetet.
- Töltsük fel (szinte teljesen, de azért helyet hagyva) enyhén szénsavas vízzel a poharat.
- Lassan, de határozott mozdulattal öntsünk egy kisebb adag, hígított cold brew-t az italba.
Tálalás:
A kávét friss sárgabarack mellett tálaljuk. Lehetőség szerint ugyanabból a gyümölcsből válasszunk, mint amelyből a kávéhoz is válogattunk, hiszen a friss gyümölcs a gyümölcstartalmat reprezentálja és pótolja a hiányzó cukortartalmat is.