Latte (French Press-el)



Hozzávalók:

  • Kávé
  • Joya Barista mandulaital
  • Cukor

Elkészítés:

  1. Először is egy külön edényben 200 tejet 60-70 fokra melegítünk (mikróban) melyet betöltünk a French Press-be.
  2. A tej habosításához 3-5 teljes lenyomást végzünk a szűrővel, ezt követően pedig 15-20 kisebb és intenzívebb fel-le mozgást végzünk a tejen belül.
  3. A felhabosított tejet kiöntjük abba a pohárba, melyben az italt tálalni szeretnénk.
  4. Kiöblítjük a French Press-t.
  5. Egy konyhai mérleg segítségével kimérünk 20-30 gramm kávét, melyet finom szemcseméretre darálunk. A kimért és ledarált kávét az előzetesen kiöblített French Press-be töltjük.
  6. Következő lépésként 100 ml vizet 98°C-ra melegítünk melyet ráöntünk a kimért kávéra.
  7. Ezután 20-30 másodperc kézi keverés következik.
  8. A szűrő ráhelyezése után felhúzott helyzetben 4 és fél percet várunk, hogy a kávénk ázzon. Az idő letelte után lassan lenyomjuk a szűrőt.
  9. A kész kávét sugárszerűen átöntjük a tejhabréteg közepén.