Ugrás a fő tartalomra
Elkészítés:
- Első lépésként mérjünk ki 8 gramm világos pörkölésű, durvára őrölt kávét.
- A kimért kávét 3 és fél percig áztassuk a french pressben, majd toljuk le a szűrőt és öntsük ki a kávét egy pohárba.
- Pihentessük a pohár tartalmát hűtőszekrényben, míg az nagyjából langyosra hűl vissza (kb. 30 perc).
- Vegyük ki a kávét a hűtőszekrényből és engedjük át azt mégegyszer a french press szűrőjén a nagyobb tisztaság elérése érdekében.
- Ezután töltsünk meg egy vastag falú (üres) üvegpoharat jéggel. A legjobb, ha nagyobb méretű jeget használunk.
- A jégre töltsük rá az előzőleg behűtött tonikot.
- Az egyik nagyobb méretű jégkockára lassan öntsük rá a lehűlt kávénkat. Eleinte csak csepegtessük, ezt követően bátrabban is rátölthetjük a maradékot.