French Press tonik



Hozzávalók:

  • Kávé
  • Tonik
  • Cukor

Elkészítés:

  • Első lépésként mérjünk ki 8 gramm világos pörkölésű, durvára őrölt kávét.
  • A kimért kávét 3 és fél percig áztassuk a french pressben, majd toljuk le a szűrőt és öntsük ki a kávét egy pohárba.
  • Pihentessük a pohár tartalmát hűtőszekrényben, míg az nagyjából langyosra hűl vissza (kb. 30 perc).
  • Vegyük ki a kávét a hűtőszekrényből és engedjük át azt mégegyszer a french press szűrőjén a nagyobb tisztaság elérése érdekében.
  • Ezután töltsünk meg egy vastag falú (üres) üvegpoharat jéggel. A legjobb, ha nagyobb méretű jeget használunk.
  • A jégre töltsük rá az előzőleg behűtött tonikot.
  • Az egyik nagyobb méretű jégkockára lassan öntsük rá a lehűlt kávénkat. Eleinte csak csepegtessük, ezt követően bátrabban is rátölthetjük a maradékot.