Ugrás a fő tartalomra
French Press cappuccino mandulatejjel
Hozzávalók:
- Világos pörkölésű kávé
- Joya Barista mandulaital
- Cukor
Elkészítés:
- Először is egy konyhai mérleg segítségével kimérünk 20-30 gramm kávét, melyet finom szemcseméretre darálunk. A kimért és ledarált kávét a French Press-be töltjük.
- Következő lépésként 100 ml vizet 98°C-ra melegítünk melyet ráöntünk a kimért kávéra.
- Ezután 20-30 másodperc kézi keverés következik.
- A szűrő ráhelyezése után felhúzott helyzetben 4 és fél percet várunk, hogy a kávénk ázzon. Az idő letelte után lassan lenyomjuk a szűrőt és egy cappuccino-s csészébe kiönthetjük a kávénkat.
- Ezt követően egy külön edényben 150 ml tejet 60-70 fokra melegítünk (mikróban) melyet betöltünk az előzetesen kiöblített French Press-be.
- A tej habosításához 3-5 teljes lenyomást végzünk a szűrővel, ezt követően pedig 15-20 kisebb és intenzívebb fel-le mozgást végzünk a tejen belül.
- Végül a felhabosított tejet lassan, körkörös mozgással ráöntjük a korábban lefőzött kávéra.